Inspiratie

Concertregistratie Mahler 8

Van: Philips Symfonie Orkest

#crowdfunding

Het Philips Symfonie Orkest (PSO) uit Eindhoven speelt dit najaar Mahlers monumentale Achtste Symfonie. Dit unieke project willen zij graag vereeuwigen door een professionele concertregistratie op dvd. 

De achtste symfonie van Gustav Mahler, ook wel bekend als de ‘Symphonie der Tausend’, is één van de meest grootschalige muziekwerken ooit gecomponeerd. In West-Europa zal het PSO het eerste niet-professionele orkest zijn die dit werkt speelt.

Dit vergt het uiterste van het orkest, zowel muzikaal als organisatorisch. Meer dan 150 musici werken samen met 8 gerenommeerde solisten en meer dan 380 zangers van het Philips Philharmonisch Koor, het Nederlands Concertkoor, het Toonkunstkoor Utrecht, het Nationaal Jongenskoor en het Nationaal Kinderkoor.

Het PSO wil dit unieke project bekronen met een hoogwaardige beeld- en geluidsopname en heeft de financiering hiervan binnengehaald via crowdfunding, zij haalden 15.720 euro binnen.

Kunstbalie heeft het Philips Symfonie Orkest ondersteund in de crowdfunding via de Impulsgelden. Wij bewonderen de ambitie en professionele aanpak van het PSO. De muzikale uitdaging en de registratie van dit bijzondere concert zetten het amateur orkest nog meer op de kaart en wij dragen hier graag aan bij!Productiejaar: 2017
Gefinancierd door: Impulsgelden Provincie Noord-Brabant 2017
Ervaringen
  • Er zijn nog geen reacties geplaatst voor dit project.

Ervaring met dit project? Deel het hier!

Deel deze pagina
  • Philips Symfonie Orkest