Aanbod

Bonte avond van bodybuilders

Van: Artemis

#vakoverstijgend# domein 3: grote Wereld# innovatief #theater #voorstelling

Jetse Batelaan maakte de voorstelling Bonte avond van bodybuilders samen met een hechte groep Rotterdamse kickboksers: stoere en innemende mannen in korte sportbroekjes met glimmende lijven en six packs om jaloers op te zijn. Ze spelen bakkers en drugsdealers, maar zijn ook zichzelf. Ze zingen al hun dialogen met ingehouden stem en soms doen ze zelfs een dansje. Niet als musicalster, maar gewoon zoals jij en ik dat zouden doen. Dat vraagt erom je beeld bij te stellen over hoe we eruit zien en wie we in werkelijkheid zijn.

Bij deze voorstelling biedt Theater Artemis ook educatie. Deze krijgt vorm in een hink-stap-sprong (voorbereiding- voorstelling- verwerking). Artemis zet hierbij in op thema’s als machismo, sociale status en kracht versus zwakte. De stoere kickboksers laten in de voorstelling een andere kant van zichzelf zien. Samen met leerlingen onderzoeken zea, voor en achteraf, wat dat voor hen betekent.

De hink-stap-sprong kan in één dag doorlopen worden. De voorstelling vormt het middelpunt met workshops en gesprekken daaromheen. Voor de workshops kun je denken aan het schrijven van korte dialogen en het gezamenlijk zingen daarvan, aan theaterworkshops vanuit scènes in de voorstelling èn aan kickbokslessen van de spelers. Voor hink en sprong door docenten zelf biedt Artemis een (gratis) lespakket aan met teaser en suggesties.Productiejaar: 2016-2017
Ervaringen
  • Er zijn nog geen reacties geplaatst voor dit project.

Ervaring met dit project? Deel het hier!

Deel deze pagina
  • Artemis