Inspiratie

Bavel izz Music

Van: Stichting Bavel

#cohesie #voorbeeldproject

Op 17, 18 en 19 maart 2016 vindt de vijfde editie plaats van het spektakel ‘Bavel izz Music’. Wat in 2000 begon met een korte vergadering over een mogelijke ‘muziekavond met de lokale harmonie en wat zang’, groeide uit tot een geweldig muzikaal evenement dat in de wijde omgeving bekend staat om haar hoge kwaliteit en uitstraling.

Begin 2015 kwamen twee van de initiatiefnemers van het eerste uur, Chris Bastiaansen en Ron Graumans, bij elkaar en besloten dat er een VIJFDE editie van Bavel izz Music moest komen. Na het succes van 2002, 2005, 2008 en 2012 staat de organisatie voor een ultieme uitdaging deze jubileumeditie van Bavel izz Music tot één van de beste te maken!

Samen met Ambicius, combo, B-vocals , Klabavel, solisten en dansgroepen werden drie uitvoeringen gegeven in een magnifiek aangeklede Huif met professioneel licht en geluid. St. Caecilia kreeg gedurende het drie uur durende muziekfestijn een hoofdrol door ook in de pittige niet-westerse titels, ballads en popsongs voor een stevige begeleiding te zorgen. In 2005, 2008 en 2012 werd Bavel Izz Music eveneens muzikaal gedragen door de harmonie. Nu staat het 86-koppig orkest in de startblokken voor de editie 2016. Ook dit keer onder leiding van Peter Bongaerts.

Wat is de kracht van dit project?
Dirigent Peter Bongaerts: "We gaan weer keihard aan de slag. En dat is nodig, want vier avonden muziek maken op dit niveau is topsport. In de aanloop naar de uitvoering is het aantal repetities opgevoerd.''

‘Het hele dorp komt kijken of doet mee, dat is echt de kracht van dit project.’  - Max van Alphen, Senior Adviseur Kunsteducatie Kunstbalie Productiejaar: 2016

Ervaring met dit project? Deel het hier!


Deel deze pagina
  • Stichting Bavel